Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Το φίδι ..!!..

Ένας ελέφαντας συναντά ένα φίδι για πρώτη φορά. Είναι πολύ περίεργος και τον ρωτά:

Μα πως τα καταφέρνεις και προχωράς? Αφού δεν έχεις πόδια?

Ξέρεις, σέρνομαι και αυτό με βοηθά να προχωρώ. .

Α, εντάξει!

Και ο ελέφαντας συνεχίζει το δρόμο του. Ωστόσο έχει πάντα στο νου του το φίδι και γυρίζει πίσω και το ρωτά: !

Μα πως τα καταφέρνεις να αναπαράγεσαι? Δεν έχεις αρχίδια!

Μααααααααααααα είσαι μαλάκας! Δεν τα χρειάζομαι, γεννάω αυγά και έτσι γίνεται. !

Ααααααα, μάλιστα Ο ελέφαντας ξαναφεύγει αλλά και πάλι επιστρέφει και ρωτά:

Με συγχωρείς και πάλι, αλλά πως τρως? Αφού δεν έχεις χέρια?

Δεν τα χρειάζομαι, ανοίγω το στόμα μου, να έτσι και γκλουπ, καταπίνω το θύμα μου. Μια κι έξω!

Μάλιστα, μάλιστα. Μα κοίτα να δεις, σέρνεσαι στην γή, δεν έχεις αρχίδια, έχεις πολύ μεγάλο στόμα

MΗΠΩΣ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ??????

Οι υπολογιστές στην Παλαιολιθική Εποχή

































































Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΑ»


ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» μέσω του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) υλοποιεί το πρόγραμμα επιδότησης κάθε αριστούχου πρωτοετή φοιτητή με το 80% της αγοράς ενός notebook έως 500€ ανώτατη επιδότηση και με το ίδιο ποσοστό κάθε φοιτητή με ειδικές ανάγκες έως 1000€ ανώτατη επιδότηση, από την 3η Μαρτίου έως τις 17 Μαίου.

Οι αριστούχοι φοιτητές, 14.700, στο σύνολο είναι οι φοιτητές που ανήκουν στο κορυφαίο 20% των εισακτέων κάθε Σχολής ή Τμήματος ΑΕΙ/ ΤΕΙ με βάση τη βαθμολογία στις εισαγωγικές εξετάσεις του 2006. Οι φοιτητές με ειδικές ανάγκες, επιπλέον 5.000, ορίζονται από το υπουργείο Παιδείας. Σε κάθε φοιτητή από τις παραπάνω κατηγορίες θα αποσταλεί προσωπική επιστολή με τα στοιχεία του προγράμματος, με ένα αριθμό κουπονιού που θα του δίνει τη δυνατότητα επιδότησης των 500€ /1000€ (φοιτητές με ειδικές ανάγκες) καθώς και με ID/Password στον δικτυακό τόπο http://www.studentpc.gr/ που έχει αναπτύξει η ΕΔΕΤ Α.Ε. για τον συντονισμό της υλοποίησης της δράσης. Με αυτά τα κουπόνια θα πηγαίνουν στα καταστήματα ειδών πληροφορικής και θα αγοράζουν τα notebooks πληρώνοντας την αξία του notebook μείον τα 500€/1000€.

ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;;


ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ...

Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Είδε τα λεφτά με το μακαρόνι

Η είδηση δημοσιεύτηκε στο «Ποντίκι» στις 12 Δεκέμβρη. Εχει τίτλο: «Είδε τα λεφτά με το μακαρόνι»: «Πρόκειται για τον Ετσο Ρόσι, ιδιοκτήτη ιταλικής βιομηχανίας μακαρονιών Campofilone, ο οποίος επιχείρησε για διδακτικούς λόγους να τα βγάλει πέρα για ένα μήνα με τον μισθό που έπαιρνε το προσωπικό του -γύρω στα 900 ευρώ.
Ηθελε να πείσει τις κόρες του ότι δεν μπορεί να έχει κανείς όλα όσα θέλει κι ότι υπάρχει μια άλλη όψη της ζωής που θα έπρεπε να γνωρίσουν. Στην Ιταλία το 25% του πληθυσμού ζει πράγματι με λιγότερα από 1.000 ευρώ τον μήνα. Αρχισε να κόβει ό,τι μπορούσε. Το τσιγάρο, το κρασί στο γεύμα και τις οικογενειακές εξόδους για πίτσα, αλλά και τα κορίτσια σταμάτησαν να αγοράζουν dvd και cd. Παρά ταύτα, καθώς πλησίαζε το τέλος του μήνα, το ταμείο χτύπησε κόκκινο κι ο Εντσο άρχισε να νιώθει άβολα. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν κατάλαβε ότι τα λεφτά δεν του έφταναν πια ούτε για ένα εσπρέσο στο πόδι. Τότε αποφάσισε να αυξήσει τους μισθούς των υπαλλήλων του κατά 200 ευρώ τον μήνα.
Ο υπουργός Εργασίας τον επισκέφθηκε για να τον συγχαρεί, αλλά δέχθηκε πολλές συγχαρητήριες επιστολές από όλη την Ιταλία. Τώρα ο Εντσο σκέφτεται να επισκεφθεί τον Πάπα για να συζητήσει μαζί του το θέμα των χαμηλών μισθών. Σε ερώτηση αν διακατέχεται από μαρξιστικές ιδέες, απάντησε ρητά “όχι”. Δηλώνει, μάλιστα, πρώην δεξιός. Πρώην με την έννοια ότι ο Κεντροδεξιός Συνασπισμός, τον οποίο ψήφισε, δεν είναι -κατά την άποψή του- ικανός ούτε αντιπολίτευση να κάνει. Θεωρεί, πάντως, ότι εφόσον η επιχείρησή του πηγαίνει καλά, μέρος της υπεραξίας πρέπει να επιστρέφεται τόσο στους αγρότες που παρέχουν την πρώτη ύλη όσο και στους εργαζόμενους του εργοστασίου του. Η κίνησή του να αυξήσει τους μισθούς υπαγορεύεται, κατά τη δήλωσή του, και από εγωιστικούς λόγους. Με τι μυαλό μπορεί μια μάνα (οι περισσότεροι υπάλληλοί του είναι γυναίκες) να δουλεύει αποδοτικά, όταν αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αναρωτιέται.
Πιστεύει ότι ύστερα από μια φάση κατά την οποία οι κοινωνικές κάπως εξομαλύνθηκαν, με τον 21ο αιώνα επιστρέψαμε στις απάνθρωπες συνθήκες του 19ου αιώνα». Πολύ σωστά σκέφτεται ο συμπαθής Εντσο.
Το θέμα είναι ότι τις σκέψεις του και τους προβληματισμούς του οφείλουν να τις ενστερνιστούν οι πολιτικοί.
Δεν σώζεται ο κόσμος από το πείραμα «Εντσο», αλλά με αγώνες και διεκδικήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Αλλιώς θα ζήσουμε ένα νέο Μεσαίωνα
 
Χαμαιτυπείο = Χώρος στον οποίο επικρατεί ανοχή , Copyright 2007